Canviar a Castellano 

El projecte “Ciència i religió: perspectives globals” té com a objectiu principal comprendre com es produeix la relació entre la ciència i la religió en diversos contextos socials, polítics, culturals i religiosos. La recerca posa l’accent en entendre la relació entre la religió i les teories de l’evolució, així com en comprendre com la comunitat científica i la societat en general percep aquesta relació.

El projecte està liderat per la Universitat de Birmingham en col·laboració amb la Universitat Autònoma de Barcelona i té una durada de tres anys. En paral·lel, l’estudi es realitza també a Alemanya, Argentina, Austràlia, Estats Units i Sri Lanka en col·laboració amb universitats de cadascun d’aquests països. La investigadora principal d’el projecte és la Dra. Fern Eldson-Baker, de la Universitat de Birmingham, Gran Bretanya. A la Universitat Autònoma de Barcelona, la investigadora principal és la Dra. Mar Griera, amb la participació de la Dra. Cecilia Delgado-Molina i l´investigador Dr. Rafael Cazarin

Trobareu més informació sobre el projecte aquí.  

Què estem buscant?

Estem desenvolupant una base de dades de possibles persones interessades a participar en la nostra investigació. Qualsevol persona que visqui a l’estat espanyol pot participar, independentment de la seva creença o religió, la seva trajectòria i el seu lloc de residència.

Com puc participar?

Si vol, pot formar part del grup de participants omplint el qüestionari previ. Si es vol completar el qüestionari, feu clic en aquest enllaç.

En completar aquest qüestionari, vostè expressa el seu interès en ser contactat per participar en futurs estudis, incloent entrevistes i grups focals. Per descomptat, la participació en aquests estudis és voluntària i pot ser revocada en qualsevol moment.

A continuació, pot trobar més informació sobre aquesta participació.

Si completa aquest qüestionari, participarà en el sorteig de quatre cupons d’Amazon per valor de 70 € cadascún.

Estic obligat a participar de la investigació un cop completat el qüestionari?

No. La participació en el nostre projecte d’investigació és completament voluntària. El fet de completar el qüestionari no l’obliga a participar en els següents estudis. Tanmateix, tingui en compte que si vol participar en el sorteig haurà de proporcionar les seves dades de contacte. En el qüestionari se li demanarà novament que confirmi el seu consentiment a participar i indiqui que ha llegit aquesta informació. 

Podeu trobar més informació sobre protecció de dades personals a continuació.

Puc canviar d’opinió sobre la meva participació?

Sí, pot canviar d’opinió en qualsevol moment. Si vol retirar i que esborrem la informació de les seves respostes, si us plau escrigui a skbs@contacts.bham.ac.uk

Què passarà amb les meves dades i respostes?

Totes les dades recopilades es transmeten a través d’una connexió segura a la qual només els membres de l’equip de recerca poden accedir. La informació personal, inclosos les seves dades de contacte, no es compartiran amb terceres parts. El programari que fem servir per als qüestionaris, Qualtrics, utilitza el protocol de xifrat TLS (Transport Layer Security, la versió actualitzada de SSL) per protegir totes les seves dades i compleix amb totes les regulacions del Reglament General de Protecció de Dades (GDPR) de la UE.

Podeu trobar més detalls sobre la política de privacitat i maneig de dades de Qualtrics aquí

Totes les dades que el puguin identificar directament o indirectament seran destruïdes en finalitzar el projecte i només es guardaran les dades anònims. Els participants mai s’identifiquen amb el seu nom real en les publicacions de la investigació i les dades són anonimitzades.

Què passarà amb els resultats de l’estudi?

Pel fet de participar en aquest projecte, vostè pot contribui amb una investigació innovadora, que ens permetrà explorar i comprendre millor les percepcions públiques sobre ciència i religió. Esperem que, a llarg termini, la nostra recerca contribueixi a millorar les polítiques de comunicació i educació científiques internacionalment, així com a reduir els prejudicis i els estereotips.

Qui va revisar el disseny d’aquesta investigació?

El disseny de la investigació ha estat revisat per la Templeton Religion Trust i aprovada pel Comitè d’Ètica de la Universitat de Birmingham.

Si voleu més informació

Si vol més informació o té dubtes sobre el projecte, pot escriure a la Dra. Cecilia Delgado-Molina a: c.a.delgadomolina@bham.ac.uk  o a la investigadora principal de Birmingham (skbs@contacts.bham.ac.uk)

Què passa si vull posar una queixa?

Qualsevol queixa sobre la investigació ha de ser dirigida a la investigadora principal, la professora Fern Elsdon-Baker, de la Universitat de Birmingham: skbs@contacts.bham.ac.uk

Bases i condicions de l’sorteig:

1. El sorteig és organitzat per l’equip d’investigació de la Universitat Autònoma de Barcelona.

2. Els premis seran quatre cupons de compra d’Amazon amb valor de 70 € cada un.

3. Totes les persones que hagin completat el qüestionari participaran en el sorteig que es realitzarà a l’acabar la recol·lecció de dades

4. Totes les persones que hagin completat el qüestionari participaran en el sorteig que es realitzarà a l’acabar la recol·lecció de dades.